Tijdspad

Zoals elk project heeft ook ‘t Peerhoes een tijdspad gekregen om te groeien en te bloeien en in september is het spannende moment waarop beslist wordt om al dan niet door te gaan.

Op 1 juli 2012 kreeg ik de sleutels van het gebouw aan de Stationsstraat 34a te Kesteren van de eigenaar, hij vond het bedrijfsplan interessant genoeg en de doelgroep groot genoeg om mij drie maanden vrije toegang te geven in zijn gebouw om ‘t Peerhoes van de grond te krijgen. In dat plan staat het gebruik van de diverse ruimtes, de hoeveelheid mensen die gebruik moeten komen maken van ‘t Peerhoes, wat een minimaal startkapitaal is en bij welke omzet ‘t Peerhoes levensvatbaar kan zijn. Om die omzet te halen zijn er circa 1200 mensen nodig die één keer per maand ‘t Peerhoes gaan bezoeken, het startkapitaal schat ik op minimaal 50.000,- en optimaal 200.000,- om te kunnen starten met goede maar wel tweedehands spullen. Dit zijn grote bedragen maar de doelgroep is ook erg groot, als 1/3 van de doelgroep een tientje investeert (de tegoedbon levert 50% rente op) dan is er al een miljoen euro binnen. Op die investering zit een risico van 20%, maar 80% van de investering krijgt elke bekende gever terug als er geen officiële opening komt.
Op deze site vind je de andere onderdelen terug.

De eerste twee maanden heb ik besteed aan promotie en luisteren naar de doelgroep, hierdoor kan ik per 1 september een mooie site presenteren, met dank aan AtQuest, met alle informatie er op en de mogelijkheid om te reageren. De vele plannen zijn verder vorm gegeven op deze site en ik hoop dat iedereen de mogelijkheden ziet die Peerhoezen bieden voor de hoogbegaafde doelgroep.

De maand september wordt cruciaal, want dan moet blijken of er voldoende belangstelling is richting die 1200 mensen te komen die ‘t Peerhoes willen bezoeken en/of dat de doelgroep ook voldoende daad bij het woord voegt en mee-investeert in dit unieke project. Naast de doelgroep zal ik ook bedrijven, fondsen en overheid benaderen voor startkapitaal want de doelgroep zal nog niet in staat zijn om dit soort bedragen op te hoesten. Het wordt dus een maand van promotie en bedelen, ik vraag daarom iedereen met nadruk om me daarbij te helpen! Alleen kan ik dit nooit voor elkaar krijgen, dus maak even wat tijd vrij en probeer datgene wat in je vermogen ligt om te doen, mocht je hier nog vragen over hebben dan hoor ik die graag.

Begin oktober ga ik met de eigenaar om de tafel zitten en wegen we de reacties op een goudschaaltje, de vraag die dan beantwoord moet worden is of er in de toekomst voldoende mensen gebruik gaan maken van ‘t Peerhoes en of er voldoende startkapitaal is verzameld om een goede start van voldoende niveau te kunnen maken.

Er van uitgaande dat het doorgaat, komt er veel werk los en met hulp van een architect wil ik een passende inrichting maken waar het fijn vertoeven is. Een ICT-er maakt het internet en WiFi, we hebben daar dan glasvezel! Bovendien zijn er veel schilders nodig en andere werkmensen om het gebouw gebruiksklaar te maken. De keuken moet ingericht worden op advies van de chef, de bar met advies van de bediening en de rest van de verbouwing op advies van het beheerdersechtpaar, daarvoor zoek ik versterking van het bestuur, zodat zij mee kunnen beslissen in allerhande zaken. Ik zoek in eerste instantie twee mensen zodat we een officiële stichting op kunnen zetten en daarnaast zoek ik dan iemand die goed is in inkopen doen, iemand die effectief kan onderhandelen en de laagste prijs kan maken voor al het meubilair en de apparatuur. Daar ben ik namelijk niet goed in. Ook moeten er gesprekken komen met de gemeente en de brandweer dus volop werk, lijkt me zo!

In de laatste drie maanden van 2012 moet het begin worden gemaakt van ‘t Peerhoes zodat we in januari 2013 ‘t Peerhoes feestelijk kunnen openen. Hierna is het de kunst om die aantallen bezoekers binnen te krijgen, dat doen we door een aanbod te creëren dat onweerstaanbaar is voor (delen van) de doelgroep. Zij bepalen wat er in ‘t Peerhoes gebeurt en zij bepalen daarmee ook het succes! Gelet op de reacties denk ik dat er al snel onvoldoende ruimte zal zijn voor alle hoogbegaafden in Nederland en Vlaanderen en dan is het zaak om met de stichting en de doelgroep te gaan zoeken naar geschikte locaties in de andere provincies. Zijn er in Nederland genoeg, dan wil ik uitbreiden naar Vlaanderen en Duitsland maar of ik dat als voorzitter allemaal nog meemaak weet ik niet. Het opzetten en uitbreiden vind ik erg leuk werk maar ik ben niet iemand die graag op de winkel past, daar heb je andere kwaliteiten voor nodig en als die tijd komt geef ik graag het stokje door en ga ik genieten van de vele peerhoesmogelijkheden die er dan zijn. Want dat was uiteindelijk ook de bedoeling van mij 🙂 Mocht u wat meer willen weten over mij dan is hier mijn CV qua hoogbegaafdheid. Daarnaast ben ik nog mede-eigenaar van Flexibele Kinderopvang Nederland.

In dit hele traject kan elke hoogbegaafde, arm of rijk, een bijdrage leveren aan het succes. Als voldoende hoogbegaafden dit doen dan is succes verzekerd!