Mid-september evaluatie

Beste mensen,

‘t Peerhoes heeft nog niet de ‘buzz’ die het nodig heeft om te starten. Er zijn veel positieve signalen en reacties, een enkele negatieve reactie van mensen die denken dat het zo niets kan worden met ‘t Peerhoes. Er staan veel namen op de site maar geen grote organisaties. Er komen flinke donaties binnen maar het aantal donateurs is laag. De belangstelling voor de website, Facebook, LinkedIn en Twitter  is redelijk groot maar het komt tot een enkele vraag en een te lange discussie.

De signalen die ik tot dusverre krijg zijn daarmee wisselvallig te noemen. Ik ben altijd voor een helder beleid en ik merk dat de website te complex is voor velen. Het idee spreekt aan of niet, zo lijkt het. Ongeacht de content op de website. Hier wil ik nogmaals helder maken dat alles op de website een voorstel van mij is en geen dictaat. Betere ideeën, verdienmodellen,  ander indeling, een ander gebouw of wat dan ook zijn welkom. Maar die heb ik nog niet gehoord noch gelezen. Daarom heb ik besloten, met in het achterhoofd de initiële opstelling van de eigenaar van het pand om mijzelf op dieet te zetten inzake ‘t Peerhoes.

Ik ga tot eind september alleen nog maar:

  • de website bijhouden, reacties van jou toevoegen en prikbord vullen met jouw zaken,
  • minimaal één keer per week een Open Peerhoes regelen voor belangstellenden(data komen op de website),
  • ‘t Peerhoes openen voor promotieactiviteiten van anderen(max. 2 x per week),
  • praten met mensen over ‘t Peerhoes als ik ergens uitgenodigd word.

Ik zal dus niet meer mailen, Twitteren, Facebooken, LinkedInnen, promoten via Google Adwords, ed.. Dat mogen de ambassadeurs van ‘t Peerhoes dan doen.

Tot aan 1 oktober maken jullie, de doelgroep, het verschil of er een Peerhoes komt of niet. Per die datum gaat het door als er 1500 donateurs zijn. Een donatie telt alleen mee als er tussen de  10,- en 100,- euro gedoneerd wordt. Je krijgt 80% terug als er geen feestelijke opening komt of je krijgt een tegoedbon ter waarde van 150% van de donatie na de feestelijke opening. Denk je dat dit aantal niet gehaald wordt en daarom doneer je niets? Dan krijg je waarschijnlijk wel gelijk. Beslis je wel te doneren dan ligt het in ieder geval niet aan jouw inzet! Doen dus!

Het vereiste aantal van 1500 donateurs mag alleen minder worden als er ook investeerders opstaan die gezamenlijk of alleen minimaal 150.000,- willen stoppen in dit project. Het gaat dan om een lening als startkapitaal die in een afgesproken periode met rente, in overleg overeengekomen, middels een contract, wordt terugbetaald.

Na 1 oktober gaan we door als:

  • er meer dan 1500 donateurs zijn
  • en/of er 150.000,- geïnvesteerd wordt in ‘t Peerhoes.
De kans dat er dan een feestelijke opening komt is vrij groot.

Lukt één van beide niet dan lever ik na het opruimen van het gebouw, de sleutels weer in bij de eigenaar, onder enorme dankzegging, en gaat ‘t Peerhoes met nieuwe website weer in de slaapstand terug.

Met vriendelijke groeten,

Willem Wind.