10 gedachten over “Reacties”

 1. Hi Willem,

  goed idee om met Crowdfunding te werken. Dit laat direct zien of er behoefte is aan een Peerhoes.

  Wat mij nog niet helemaal duidelijk is, is het verdien model. Kost het geld om het Peerhoes te bezoeken? Of alleen de activiteiten? Ga je werken met vrijwilligers?

  Succes!
  groet Ellen

 2. Hi Ellen,
  Ja, die koppeling via Crowdfunding is inderdaad erg interessant. Vooral voor mensen die er als investeerder geld in zouden willen steken.. Maar het is ook geduld hebben..
  Het verdienmodel is zuiver horeca. Als bezoeker betaal je voor je eten en drinken en slapen(B&B). En daarvan betalen we ‘t Peerhoes. Dit is de belangrijkste inkomstenbron. Daarnaast nog wat aan bv zaalverhuur. De activiteiten zijn te divers om daar wat over te zeggen inzake kosten. Alles kan.
  ‘t Peerhoes krijgt betaald personeel en gaat intern functioneren als een regulier horecabedrijf en extern als clubhuis voor hoogbegaafden.

 3. Ik vind het plan een nobel streven, maar kan moeilijk inschatten of het financieel haalbaar is.

  Ik ben zelf een beetje een “slapend” mensa-lid. Dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat ik (voorheen slecht ter been was en) sinds een jaar of 10 volledig afhankelijk ben van een (intussen electrische) rolstoel. Helaas is er in Nederland geen wetgeving die toegankelijkheid van gebouwen afdwingt (vergelijk bijv. de VS met de ADA wetgeving). Hierdoor kom je elke keer weer voor verrassingen.

  Ik besef dat niet met iedereen rekening gehouden kan worden, maar als iets nieuws komt is het wellicht een mooi moment om met deze problematiek rekening te houden. Als is het maar omdat een percentage (geen idee hoe groot) van de doelgroep in een min of meer met mij vergelijkbare situatie zal verkeren. Onnodig verkleinen van de doelgroep kan toch niet de bedoeling zijn!

  Het ontbreken van een aangepast toilet is natuurlijk eenvoudig te verhelpen. Ik zie op de plattegrond echter helaas geen lift en vrees dat dit (en andere eventueel benodigde aanpassingen) erg kostbaar zal blijken.

  Veel succes!

  1. Dag Albert, Er is gelukkig wel een invalidentoilet beneden. Een lift zit er vooralsnog niet in maar er is een mogelijkheid om een slaapkamer te maken op de begane grond. Dit alles staat nog niet op de plattegrond..
   Het gebouw zelf is gemakkelijk binnen te komen met een rolstoel dmv een vaste oprit naar de deur en dit is een dubbele deur, ruim genoeg, dus.
   Bedankt voor je reactie!

 4. Arme Peerhoes, Leuk geprobeerd Willem. Maar het komt er toch niet denk ik. Waarom niet: het kan gewoon niet uit. Kost te veel centjes. En de mensen die graag willen zijn niet groot in aantal. De meeste hoogbegaafden zitten toch lekker knus thuis een goed boek te lezen en gaan niet naar een peerhoes om spelletjes te spelen met nota bene hoogebegaafde volwassenen. Ik voorspel dat eind december het doek gaat vallen.

  1. Hoi Henk,
   Misschien moeilijk voor jou om voor te stellen, maar er zijn echt ook mensen die dit wel graag zouden willen verwezenlijken. Misschien krijg je gelijk, maar is dat ook wat je wil (zo klinkt het wel een beetje), of wil je het een kans geven en kom je met een paar goede ideeën?
   Groeten, Paul.

 5. Dag willem,

  Een societeit achtig geheel met overnachtingsmogelijkheid zie ik absoluut zitten. Een krantje (of een goed boek) lezen, van gedachten wisselen, een maaltijd, een borreltje en dan niet meer weghoeven lijkt me wel wat.
  Zodra ik in de gelegenheid ben kom ik in Kesteren kijken.

  Groet,

  Peter

 6. Mooi initiatief. Met horeca en B&B gaat het lukken.

  Andere slaapgelegenheden in de buurt:
  https://www.booking.com/searchresults.nl.html?checkin=2013-03-01;checkout=2013-03-02;dest_id=501;dest_type=landmark;order=price_for_two
  (als blik op de concurrentie)

  Het lijkt mij ook een mooie locatie voor jaarlijkse bijeenkomsten van allerlei ‘communities’, zoals uit de open-source wereld. (maar dat zegt misschien meer over mij 🙂

  En ook goed voor Kesteren!

 7. Vandaag ben ik bij toeval in de buurt van Kesteren geweest en ben daar op zoek gegaan en vond dan ook het gebouw van het Peerhoes. Helaas was het gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *